FINANCIERING GEBASEERD OP DE KWALITEIT VAN DE PRODUCTEN EN DIENSTEN VAN UW ONDERNEMING

TREFI BIEDT FACTURENFINANCIERING EN TOENAME VAN UW LEVERANCIERSKREDIET

FACTURENFINANCIERING

Bij Trefi krijgt u financiering van een van de Trefi financiers op basis van uw facturen. De tevredenheid van uw klanten speelt een grote rol in het bepalen van de waarde van uw facturen.

Een dag na het versturen van de facturen is de financiering beschikbaar, wat neerkomt op een percentage van de totale factuurwaarde.

Trefi meet de tevredenheid van uw klanten en let daarbij op:

 • De tijdige betaling van facturen
 • De acceptatie van facturen
 • De bereidheid om mee te werken aan een oplossing wanneer zich problemen met een levering voordoen

Daarnaast neemt de waardering van uw facturen toe wanneer:

 • Uw klanten participeren in Trefi
 • Uw verkoopcijfers stijgen
 • U meer klanten krijgt

De Trefi tools helpen u uw administratie perfect op orde te krijgen waardoor u de klanttevredenheid kunt vergroten.

Die tevredenheid ziet u terug in de financiering die u ontvangt. Gemiddeld komt dat neer op 67% van de totale factuurwaarde. Wanneer u Trefi optimaal benut kan dat percentage oplopen tot maar liefst 95%!

FINANCIERING VAN UW LEVERANCIERS

Het voordeel wat u ontvangt via Trefi kunt u ook beschikbaar stellen aan uw leveranciers waardoor u meer leverancierskrediet kunt ontvangen.

Wanneer u gebruik maakt van en betaalt via Trefi kunnen uw leveranciers ook financiering ontvangen om uw groei te faciliteren. Daarnaast kunt u mogelijke problemen met leveranciers afhandelen via Trefi.

Trefi financiers zijn banken en fondsen of kredietunies die financiering verstrekken via Trefi.

Financiers onderscheiden zich door de prijs, de gemiddelde bevoorschotting, zekerheid en service.

Trefi verstrekt financiering aan het MKB door het kopen van facturen met het geld van een Trefi Financier. U kunt zo de dag na het versturen van uw factuur al beschikken over een deel van het factuurbedrag.

De Trefi tools helpen u zoveel mogelijk geld op uw facturen te krijgen en problemen te vermijden.

Nadat u zich heeft aangemeld bij Trefi en u bent geaccepteerd als klant, zendt u in het vervolg al uw facturen via het Trefi platform naar uw klanten.

Deze facturen komen in uw ‘mandje’ met facturen terecht. Trefi koopt uw facturen en betaalt u daarvoor een initiële koopprijs (= het eerste gedeelte). Deze wordt bepaald aan de hand van de waarde van uw facturen.

U beschikt zo al over een deel van uw geld en kunt daarmee direct aan de slag binnen uw bedrijf. Telkens wanneer een debiteur een factuur voldoet aan Trefi ontvangt u daarvoor de uitgestelde koopprijs (= het tweede gedeelte). U betaalt een fee over het bedrag wat u ter beschikking heeft.

Net als bij rood staan bij de bank, kunt u bij Trefi financiers zelf bepalen hoeveel geld u gebruikt. Bij Trefi Finance heeft u zaken zelf in de hand zodat u nooit teveel betaalt.
De prijs van Trefi financiering wordt bepaald door de Trefi financiers.

Financiers kunnen een intekenfee, een bedrag over het gefinancierde bedrag en een bedrag over de omzet rekenen.

Voor zeer kredietwaardige kleine bedrijven in kredietunies is Trefi finance mogelijk vanaf 3% per jaar. Voor snelgroeiende bedrijven zijn de kosten typisch 9% per jaar.

EEN REKENVOORBEELD

Om helder te maken wat u betaalt, vindt u hieronder een rekenvoorbeeld. In dit voorbeeld heeft de onderneming een jaaromzet van €500.000 en een betaaltermijn van 60 dagen.
Bij een jaarlijkse omzet van €500.000 en een betaaltermijn van 60 dagen staat er gemiddeld €82.000 aan facturen open.
Bij Trefi finance wordt gemiddeld 67% uitbetaald op de facturen. Hierdoor kunt u maximaal €55.000 gebruiken. U gebruikt gemiddeld €40.000.
Stel de rente is 8% dan betaalt u een jaarlijkse fee van 8% * 40.000 = €3.200. Daar bovenop komt een provisie die tussen de 1% en 4% van het maximale bedrag ligt dus 3%*55.000 = €1.650.
U betaalt gewoonlijk geen fee over de omzet, zoals gebruikelijk is bij factoring.

STEEDS GOEDKOPER

Trefi belooft dat zij voortdurend zal werken aan het verlagen van de rente.
Trefi heeft lagere operationele kosten dan banken en factoringmaatschappijen en regelt ook lagere kredietverliezen voor u en voor de Trefi financiers door u in staat te stellen uw bedrijf te verbeteren en u te helpen onnodige risico’s te vermijden.
Naarmate zich meer bedrijven uit het MKB aansluiten op het Trefi platform, neemt de schaalgrootte daarvan toe – immers: alle MKB-bedrijven op het platform worden samen als het ware een groot bedrijf – en worden de financieringskosten voor Trefi finance naar rato lager. Trefi zal deze lagere kosten weer doorgeven aan de klanten, waardoor steeds meer klanten tegen steeds lagere kosten eerlijk en flexibel de zekerheid van een goede liquiditeitspositie krijgen.

PROBLEMEN IN HUIDIGE SITUATIE

TYPISCHE FINANCIERS

 • Ja / nee beslissing over financiering – gelimiteerd
 • Vooral voor bedrijven met onderpanden en cashflow
 • Reactief
DE OPLOSSING DIE TREFI BIEDT

TREFI

 • De juiste hoeveelheid financiering, ongelimiteerd
 • Vooral voor bedrijven met goede producten en diensten
 • Stelt in staat om bedrijfsvoering te verbeteren
MEER INFO OVER DE TOOLS
computer image

DE TOOLS & FINANCIERING DIE UW BEDRIJF NODIG HEEFT OM TE GROEIEN

Bepaal zelf welke tools u gebruikt of integreer het in uw boekhoudsysteem of ERP. Toch nog zorgen? Breid uw pakket uit met kredietverzekering!

REGISTREER NU